http://www.hankintavinkit.fi/modules/mod_image_show_gk4/cache/etusivun_bannerit.1gk-is-130.jpglink
http://www.hankintavinkit.fi/modules/mod_image_show_gk4/cache/etusivun_bannerit.2gk-is-130.jpglink
http://www.hankintavinkit.fi/modules/mod_image_show_gk4/cache/etusivun_bannerit.3gk-is-130.jpglink
http://www.hankintavinkit.fi/modules/mod_image_show_gk4/cache/etusivun_bannerit.4gk-is-130.jpglink
Progress bar

Vianor yhteistyökumppaneineen kesän kick-offissa Pyhtään ABC:lla

 

Vianor yhteistyökumppaneineen kesän kick-offissa Pyhtään ABC:lla

Raskaan kaluston tuotteita moottoriliikennetyömaan urakoitsijoille

 

Liebherr, Veho, GeoSam, Good Year ja St1 olivat mukana Pyhtään ABC:lla 16-17.5 Vianorin järjestämässä tapahtumassa, jonka tarjonta oli suunnattu meneillään olevaan Koskenkylä – Kotka moottoritiehankkeen konemiehiin.

 

Liebherr

 

Liebherr mukana kolmella koneella. Ykköstykkinä pyöräalustainen kaivukone.

 

Mukana olivat myydyimmän kokoluokan pyöräalustainen kaivukone, järeä 576 –pyöräkuormaaja sekä uutuutena 30 –tonnin dumpperi.

Liebherriltä kerrottiin pyöräalustaisten alle 20 –tonnisten olevan merkin ykköstuote Suomessa. Koneiden käyttäjien antama palaute polttoaineenkulutuksesta ja hydrauliikan toimivuudesta lisäävät koneen kiinnostavuutta. Uusia malleja ja kehitysversioita suurin eurooppalainen rakennuskoneiden valmistaja työntää markkinoille jatkuvasti.

Hiukan yli 20 –tonnisiin saakka koneet on varustettu katalysaattorilla, joten päästöluokitusten vuoksi mitään monimutkaista ja huoltoa vaativaa järjestelmää ei niissä ole. Ylläpito jää siksi kokonaan pois. Ja katalysaattori kestää koneen käyttöiän. Se merkitsee vähemmän huoltoa, vähemmän valvontaa, vähemmän kuluvia osia ja vähemmän kustannuksia. Siis kysymys on oikeasti huoltovapaasta järjestelmästä.

 

   Näytteillä ollut uusin pyöräalustainen oli suosituimmasta, alle 20 tonnin kokoluokasta. Lyhytperäinen kone oli varustettu taittopuomilla, joka on nouseva trendi. Raskain Liebherrin lyhytperäinen on tela-alustainen 29 –tonninen. Taittopuomi on erinomainen kaupunkisiirroissa, kun puomin saa taakse pois häiritsemästä näkymää oikealle.

    Kaivukoneen konehuone avautui näyttävästi koko konehuoneen kyljen mitalla ja paljasti samalla kaikki tarpeelliset huolto- ja tarkastuskohteet ilman kiipeämistä.

Liebherr on onnistunut pakkaamaan lyhytperäisen konehuoneen käyttäjäystävällisesti. Tämä sama toistuu pyöräkuormaajissa, joissa lokinsiipilokasuojia ei tarvita.

Kaivukoneet tulevat tehtaalta tarvittaessa täysin valmiina propoineen kaikkineen, jolloin Suomessa pistetään kiinni vain LA, kilpi ja tiltti. Tällä tavoin koneen omien kahvojen ominaisuudet saadaan säilytettyä.

 

Pyöräkuormaajissa suuremmat kauhatilavuudet

Liebherrin osalta ei puhuta painoluokista kun kyse on pyöräkuormaajien kokoluokista, koska painoluokka ei anna oikeaa kuvaa Liebherrin suorituskyvystä. Suosituimmissa pyöräkuormaajamalleissa 542-566, koneen rakenteen vuoksi voidaan käyttää kilpailijoita suurempaa kauhatilavuutta, jolla päästään erinomaisiin tuloksiin koneen poikkeuksellisen vahvan tunkeutumiskyvyn avulla. Hydraulipumppu on näissä pyöräkuormaajissa takana ja vaihteiston ja moottorin välistä puuttuu momentinmuunnin, joten moottori ei ole kytketty vaihteistoon mekaanisesti vaan voima tuotetaan hydraulimoottorilla. Hydrauliikan optimointi etenemistä varten on tehokkain tapa saada lisää vauhtia kauhan täyttöön. Vauhtia hillitään alamäissä myös samaisella hydrauliikkajärjestelyllä, jolloin jarruihin tarvitsee koskea harvemmin. Akseleissa on myös automaattiset lukot, jolloin kone uppoaa penkkaan erittäin hyvin.

   Myös pyöräkuormaajat voidaan varustella tehtaalla pitkälle valmiiksi Webastoja ja rasvareita myöten. Eniten tilattu jälkiasennus on vaakalaitteisto.

 

Eurooppalainen

Liebherr valmistaa itse pitkälti yli puolet koneen komponenteista. Moottorit, voimansiirron komponentit ja hydrauliikka ovat omia. Renkaat, akselit ja hytti tulevat alihankkijoilta. Koneet tulevat Saksan, Itävallan, Ranskan tehtaiden kokoonpanolinjoilta aina 100 – 800 –tonnisiin kaivosjättiläisiin saakka.

Konsepti eroaa hiukan muista valmistajista.

Liebherr pystyy toimimaan tehokkaasti omien koneiden kanssa myös jälkimarkkinoilla koska se ei ole kovin paljoa riippuvainen muista. Mm. oma itsenäinen yhtiö suorittaa tuotannon laadunvalvonnan. Siksi hydraulikomponentteja tehdään Liebherrillä jopa lentokoneisiin.

 

 

Liebherr Suomi

Suomen Liebherrin kuluva vuosi on varovaisen kaupankäynnin vuosi, mutta erikoisuutena on voimakas kyselyjen määrä. Vaikka maansiirtopuoli odottelee, materiaalikoneissa Liebherr on Suomen markkinoilla tehnyt hyvää tulosta ja myös koneet uudistuvat pian monilta osin. Baumassa suomalaiset urakoitsijat tekivät hyvin kauppoja.

 

Vianor

 

Vianorilla 24/7 –päivystys

   Vianorin aluemyyntipäällikkö Vesa Paunonen yhdessä Kotkan toimipisteen kanssa oli koko näyttelyhankkeen alullepanija ja kertoi moottoritiehankkeen työmailla toimivien koneiden edustavan tyypillistä Vianorin raskaan puolen asiakaskuntaa.

- Kymmenien kilometrien mittaisella moottoritietyömaalla on kaivuria, dumpperia, puskukonetta ja pyöräkuormaajaa riittävästi joten heitä varten lähdettiin tekemään tätä näyttelyä hiukan laajemmalla näyttelykalustolla. Meillä on malliksi täällä näyttelyssä täyden palvelun huoltoauto, jollaisilla me pystymme huolehtimaan 24/7 työmaiden rengastarpeista pääosan lähes koko Suomessa, sanoo Paunonen.

   Vianorilla on valtakunnallinen palvelunumero, johon soittamalla saa heti kontaktin lähimpään palveluun. Suomen suurin palveluketju kykenee vastaamaan hyvin urakointipuolen tarpeisiin.

- Esimerkiksi kuormaajissa rengasvalintaan vaikuttaa paljon se, minkälainen ajotehtävä on kyseessä. Pitkä siirtomatka vaatii täydellä kuormalla eri renkaan kuin lyhyt siirto. Ja matkan lisäksi rengasvalintaan vaikuttaa mm. nousut, laskut ja alustan laatu. Oikea rengasvalinta onnistuu vain kun myyjällä on riittävän pitkä kokemus alalta. Renkaan valinnassa kysymys on vain siitä, miten rengas toimii osana koneen käyttötaloutta, painottaa Paunonen.

 

Kumiteloja Vianorilta

- Toistaiseksi marginaalinen, mutta kasvava kysyntä kohdistuu mini- ja midiluokan kaivukoneiden kumiteloihin. Niiden kohdalla ei ole kyse korjauksista vaan uusien toimittaminen asiakkaille kuluneiden tai rikkoutuneiden tilalle. Kumitelat ovat osa ammattilaisten käyttämää kalustoa, joten pyrimme palvelemaan myös tältä osin. Kumirenkaiden osalta mikään ei ole meille vierasta aluetta. Pystymme siis palvelemaan aina, oli kyse mistä tahansa raskaan kaluston rengaskysymyksestä tai huollosta, tiivistää Paunonen.

 

Veho

 

Mercedes-Benzin Arocs –malli kiilaa tiukasti raskaaseen maansiirtoon

Mersun uutta Arocs –sarjaa odotellessa Vehon Erkki Paavola oli tuonut näytteille Actros –mallin.

- Arocs on tuleva ”syömähammas” jolta odotamme todella paljon. Jyväskylän logistiikkamessut ovat ensiesittelyn paikka Arocsille Suomessa ja sieltä lähdemme sitten valtakunnalliselle kiertueelle. Me voimme tarjota todella kovan luokan autoja 18 –tonnin painoluokasta ylöspäin. Uuden mallisarjan suunnittelun lähtökohtana on ollut kolmen ominaisuuden, voiman, kestävyyden ja tehokkuuden yhteensovittaminen.Rungon leveys, vahvuus ja jäykkyys voidaan valita käyttötarkoitukseen tarkoin sopivaksi.Meiltä löytyvät niin betoniautot, maansiirtoautot, puuautot, lavettiveturit, hiekka-autot ja nosturialustat – kaikki käyttötarkoitukseensa tehtaalla varustettuna. Ja tehoja on 240 – 625 hv mallista riippuen. Ensimmäiset asiakkaiden Arocsit valmistuvat tehtaalta heinäkuussa.

 

GeoSam

 

GeoSam Oy esitteli mittalaitteita

Yritys tarjoaa koko mittalaitesektorin mm. maanrakentamiseen. Saksalaiset Theisin mittalaitteet ovat omaa maahantuontia. Merkin alta löytyvät niin perustaso- kuin kallistuvat laseritkin. Näytteillä oli myös kaapelinhakulaitteita. GeoSam myy myös Novatronin koneohjausjärjestelmiä.

 

Good Year

 

Good Year –renkaita kautta Suomen Hangosta Kittilään

Hannes Pohjolainen kertoi Good Yearin valmistavan renkaita kaikkeen liikkuvaan kalustoon. Good Yearin toimintaperiaatteena on tarjota renkaita kaikkien jälleenmyyjien kautta ja tekninen tuki annetaan sitten tarvittaessa. Erityisesti kehitystyötä tehdään maansiiropuolella. Myös kuorma-autoihin esitellään uutuuksia Jyväskylän logistiikkanäyttelyssä. Kaikkiaan rengaskaupan näkymät ovat myönteisiä. Kalusto pyörii työmailla ja renkaita kuluu.

 

 

 Kuva ja tekstit: Juhani Viitanen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NÄKÖISLEHDET

Suunnittelu ja Toteutus Hm-Media.fi